Wat ik doe

Mijn kracht ligt binnen interventie (interim) management, advies en executive coaching. Ik ben mede-oprichter van en partner in de  ‘Praktijk voor schoolontwikkeling’. Daarmee heb ik aanvullende expertise binnen handbereik en organiseer ik mijn eigen intervisie. Expertise is ook ruim voorhanden via ResearchED Nederland waar ik in het bestuur van de Stichting ResearchED zit.

Ik ben aangesloten bij de Ooa en als docent geregistreerd bij het CRKBO. Daarnaast ben ik lid van de VTOI; de vereniging van toezichthouders in het onderwijs, de  ASCD; the American Society of Curriculum Development en de ICSEI; International Congress of School Effectiveness and Improvement. Verder ben ik actief bij de NSO-CNA Leiderschapsacademie. 

Samenwerken, of beter co-creatie,  met andere partners is essentieel om de goede dingen te doen en mijzelf te ontwikkelen. Ik werk samen met collega-adviseurs en interimmers van alle toonaangevende bureaus. Een aantal van mijn netwerken vind je op mijn linkedin profiel en hier

Ik ben werkzaam in alle sectoren zoals het PO, VO, MBO, HBO en het Speciaal onderwijs. Op linked-in vind u een actueel overzicht van mijn loopbaan. Op alle dienstverlening is de gedragscode voor kennisintensieve dienstverleners van toepassing.

Jan van Gent

Jan van Gent

De kern

Samen tot de kern van de zaak komen, ontbloot van mist, modder, vaagheden en excuses. Een helder zicht op de vraagstukken en hoe deze zich tot elkaar verhouden. Waarmee het pad voor verandering in beeld komt. In de naaste zone van ontwikkeling. Door combineren van doorleefde kennis van onderwijs en schoolorganisaties met advies- en interim know-how.

Interventie (interim) management

Als betekenisvolle derde help ik organisaties met bijdragen die er toe doen. Interim-werk is een ambacht en kent veel facetten. Erkenning en respect voor de mensen en de organisatie zijn van fundamenteel belang. Als betekenisvolle derde is het mijn missie om de capaciteit van de organisatie duurzaam te versterken. Ik ben actief betrokken bij de professionalisering van interim-professionals met diverse partners.

Advies & Procesbegeleiding

Van klankbord tot helpende hand, dicht op de uitvoering in de praktijk. Gids en wegwijzer bij thema’s in onderwijs- en schoolontwikkeling. Maar ook adviseer ik u in goed opdrachtgeverschap en help u inkopen.

Training & Scholing

Dit vindt plaats vanuit de Praktijk voor Schoolontwikkeling (PVSO) samen met twee gedreven partners of via NSO-CNA.  Wetenschap wordt hier verbonden aan dagelijkse praktijk. Verder bieden deze platforms mijn eigen intervisie en professionaliseringsruimte.

Executive coaching

Een blik over uw schouder bij de uitvoering van uw werk als leidinggevende en staffunctionaris. Daarbij ondersteun ik u in het conceptualiseren van uw eigen praktijk.